Shopping ads komen naar YouTube

Op YouTube komen er steeds meer advertentiemogelijkheden bij. Zo kondigde Google kortgeleden aan dat shopping ads naar YouTube komen. Als merk je producten en diensten direct op de home feed en bij de zoekresultaten adverteren? Dat behoort met de introductie shopping ads binnenkort tot de mogelijkheden, zo is te lezen op TechCrunch.com.

Puma loopt voorop

Puma is een van de eerste adverteerders met shopping ads op YouTube. Maar hoe zien deze advertenties er in de praktijk dan uit? Stel, YouTube-gebruikers zoeken naar ‘reviews Puma schoenen’. Dan verschijnt er voor de video’s die de zoekopdracht oplevert, helemaal bovenaan de pagina een horizontale lijst voorgestelde producten – met prijs, “Nu kopen” call-to-action en al. Het is ook mogelijk dat de advertenties als een soort carrousel tussen de video’s op de homepage van YouTube zichtbaar zijn. Hieronder zie je de afbeelding Shopping Ads van Youtube.

Youtube Ads - Puma t shirt advertentie

Volgens Puma biedt adverteren op YouTube nieuwe mogelijkheden om het advertentiebereik te vergroten en consumenten te inspireren. Steeds meer consumenten kijken video’s op YouTube. Shopping ads op dit platform zijn een uitgelezen mogelijkheid om de doelgroep te bereiken waar die zich bevindt. Want zoals Google laat weten, zijn de advertenties zichtbaar op basis van de interesses van de YouTube-gebruikers. Met shopping ads op YouTube bereik je dus precies die gebruikers die interesse hebben in jouw product of dienst. Oftewel: hyperrelevantie!

Op basis van de interesses van gebruikers

Als we nog even bij het voorbeeld van Puma blijven, dan is het dus zeker niet zo dat ‘Puma’ in de zoekopdracht moet voorkomen om de advertenties van het merk te zien. Stel dat Puma met hardloopschoenen adverteert, en een gebruiker zoekt naar hardlopen, ook dan kan er een advertentie van Puma in beeld verschijnen. Samen met advertenties voor hardloopschoenen van allerlei andere merken. 

Het in beeld brengen van advertenties gebeurt allemaal op basis van de interesses van de YouTube-gebruiker. Met de zoekopdracht laat de gebruikers zien interesse te hebben in hardlopen. De shopping ads sluiten daar naadloos op aan. Dit gebeurt niet op basis van zoekwoorden, maar op basis van de producteigenschappen en informatie die je als merk toevoegt via het Merchant Center. 

Interactieve video ads

Met de shopping ads op YouTube treedt Google in de voetsporen van andere socialmediaplatformen. Op Instagram en Pinterest kunnen gebruikers al producten kopen terwijl ze gebruikmaken van de apps. Maar het blijft niet bij het aanbieden van shopping ads. Ook de video ads op YouTube worden interactiever. Vanaf nu is het mogelijk om als merk meer informatie aan de ads toe te voegen. Een uitgelezen kans om gebruikers te verleiden om sneller tot actie over te gaan. Dan kun je denken aan het toevoegen van:

  • de locatie van je winkel of bedrijf;
  • interesseformulieren die gebruikers kunnen invullen; 
  • en call-to-actions om meer conversies te behalen. 

Ook de TrueView-videoadvertenties krijgen een update. Als merk kun je hier een sitelinkextensie aan toevoegen om YouTube-gebruikers naar andere webpagina’s te leiden. Denk aan een pagina waar gebruikers een brochure kunnen downloaden of de openingstijden van je winkel kunnen bekijken. 

Meer weten of zelf met shopping ads aan de slag?

Wil je meer weten over shopping ads op YouTube of andere nieuwe of recent uitgebreide advertentiemogelijkheden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Ark Design. Kan je wel wat advies gebruiken om shopping ads op YouTube voor jouw product of dienst zo effectief mogelijk in te zetten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de beste.

[mc4wp_form id="991"]
Furkan Ucar

Furkan Ucar

Ik heb een passie voor pixel-perfecte, minimale en eenvoudig te gebruiken interfaces. Ik ben ook dol op het bouwen van applicaties die werken met data.

Deel dit bericht

Meer te ontdekken

Marketing

Google begint in november HTTP/2 te indexeren

In september bevestigde Google dat zij in november van dit jaar zullen beginnen met het indexeren van websites die gebruik maken van het HTTP/2-protocol. Dankzij

×

Dankzij WhatsApp Chat

× Hulp nodig?